RUNOISTA VALOA KAAMOKSEEN

Marraskuun viimeisen päivän iltana järjestettiin Lappeenrannan pääkirjastossa runomatinea Sanat saapuvat. Runon ääni -ryhmä lausui otteita lappeenrantalaisten runoilijoiden tuotannosta. Suuri osa sekä lausujista että runoilijoista oli Paltan jäseniä. Ryhmää on ohjannut Auli Taina.

Kasvomaskein sonnustautunut yleisö sai nauttia vuoroin lystikkäistä vuoroin surumielisistä säkeistä. Lea Lignell lausui runoja uudesta kokoelmastaan. Alla Sipanova-Taskinen tulkitsi Sinikka Vuennon aforismeja ja omia runojaan, Tuula Järvinen esitti omia runojaan, Marja-Leena Tanskanen lausui Tuula Järvisen ja Lea Lignellin runoja, Anneli Lappalaisen ohjelmistossa oli Lean, Alla Sipanova-Taskisen ja Tuula Järvisen runoja, Sirkka Haverinen ja Auli Taina tulkitsivat Heli Pukin hauskoja runoelmia. Osa teksteistä esitettiin yhteisesityksinä koreografian elävöittämänä.

Ilta oli todellinen piristysruiske pandemian ja kaamoksen keskellä. Runojen nimet kertovat ohjelmiston monipuolisuudesta: Vuonna 2020, Kenen valta, Hunnutettu nainen, Harmaana valuu, Arjen onni, Hässäkkä, Elämä on rock and roll ja Tee-se-itse-jooga, jonka tahdissa yleisökin pääsi taukojumppaamaan.

Toivottavasti saamme pian kuulla uudestaan taitavan lausujaryhmän esityksiä.

Ryhmän ohjaaja Auli Taina

Teksti ja kuvat Sinikka Vuento

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: