Keskustelu

Palttalainen 2013: millaista yhdistystoimintaa toivot? Mitä pidät tärkeänä nimenomaan kirjoittajayhdistyksessä? Kuinka toimintaa pitäisi kehittää ja päivittää vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita?
Tämä sivu on vapaata kommentointia ja mielipiteenvaihtoa varten.

Advertisement

16 Responses to Keskustelu

 1. Ritke sanoo:

  Rikkilän kylän historiikkikansio pitäisi julkaista ehdottomasti myös kirjana. Kiinnostuneita ostajia kyllä löytyisi.

  • Anja Hytti-Oikkonen sanoo:

   Kiitos Ritke mielenkiinnostasi Rikkilän kylän historiikkikansiota kohtaan. Kirjaksi ei ole tarkoitus aineistoa painaa, miksi edes pitäisi. Sitä on kansiona saatavissa jatkuvasti minulta. Emme ole katuneet valintaamme kirjan ja kansion välillä. Kansiossa on se hyvä puoli, että sinne voi laittaa lisäsivuja, kun aineistoa tulee lisää. Perheissä ja suvuissa voidaan laittaa omia muisteloita, jotka eivät kuitenkaan kiinnostaisi ulkopuolisia.
   Kiitos kommentistasi! Yhteystietoni email: anja.matti@kotikone.fi

 2. Markku Husu sanoo:

  Hei kaikille!
  Minusta Martin Joulu Kalevin kirjoittamana oli realismia nykyisin Kouvolassakin, ei asuntoa, ei työtä.
  K-Sanomiin jo samanlaisen kommentin sähköttelin. Tänään vilaukselta moikattiinkin ihan cityssä!

  Markku Husu

 3. Tuo Facebookissa näkyminen nimenomaan kirjailijayhdiostyten sivuilla voisi olla ihan asiaa, mutta mitä mieltämuut ovat?

  • heleena Lönnroth sanoo:

   jos sinne menee, sinne pitää KOKO ajan päivittää jotain!

   • Siihen hommaan on valittava esimerkiksi joku jäsenistä päivittämään ja ylläpitämään sitä esimerkiksi minä ja joku muu????

 4. Olisiko yhdistyksen hyvä näkyä Facebookissa? Jollei omana sivunaan, niin ainakin sivulla http://www.facebook.com/groups/kirjailijayhdistykset/

  Sähköinen media ja julkaisut kasvattavat koko ajan merkitystään. Etäisyyskin katoaa, jos kurseille ja tapahtumiin voi osallistua sähköisesti.

 5. Millaista yhdistystoimintaa toivon Paltalta? Ensinnäkin suurkiitos, että sain esiintyä Paltta ry:n 50-vuotisjuhlissa. Se oli yksi toiveeni yhdistystoiminnasta. Pidän esiiintymisestä enkä pelkää puhumista ja tarvitsenkin pientä julkisuutta. Minulla on myös aina ASIAA 🙂

  Minun toiveeni tietenkin yhdistyksen suhteen pidemmällä ajalla on sellainen toiminta, johon pystyn itsekin osallistumaan. Tuo Imatra -LPR-Ruokolahti on aika kaukana, mutta jos joku uusi etäsiipi tulisi tänne hyvinkäätä ja pääkaupunkiseutua lähemmäksi ja löytyisi ihmisiä siihen. Sellaisessa voisin olla vaikka vetäjänä. Näinkin menee. Mutta olen samoilla linjoilla teidän kanssanne siinä, että runoilijoille ja yleensä aktiiviharrastajille tulee saada esiintymistilaisuuksia. Ja jos mahdollista jonkinlainen pieni kannustepalkkio tekemisestäkin olisi toivottava. Rahan kannustepalkkiohin voisi kerätä vaikka tapahtumien pääsymaksuista tms… ainahan voi kehitellä tapoja hankkia rahaa tiettyyn asiaan.
  Mielelläni osallistun erilaisiin tempauksiin, esiinnyn ja olen mukana,
  kunhan niitä ei ole ihan joka viikonloppu. Minun aikaani rajoittaa 11-tuntisiksi venyvät työpäivät junissa ja metroissa istumisineen. Mutta positiivinen puoli on taas vapaat illat ja viikonloput, ja juhlapyhät yms….Teen siis normityötä kirjottamisen lisäksi. Opiskelen esim. intensiivikursseilla vähän väliä, ja julkaisen kirjoja.
  Iän myötä olen hidastanut myös tahtia…ja se kannattaa. vaikka perjantaina oli väsynyt nyt on jo ihan hyvä olla! itseään ja lähimmäisiään tulee hoitaa, mutta välillä on hauskaa seikkailla vaikka Ruokolahdellakin!
  Näkemisiin!

  Päivi Lappalainen

  • Paltta sanoo:

   Suurkiitos Päiville kommentoinnista ja ajatusten esittämisestä sekä tärkeästä tiedosta omakustanteen toimittamisesta!

 6. Hei! Sähköpostiini tuli kysely omakustanteiden teosta. vastasin jo sähköposteihin ja laitan tähän myös kirjeeni liitteeksi, jos sopii.
  Heippa Annikki ja muut!

  Minulla on tietoa vain omasta tekemisestäni. Olen tehnyt kaksi omakustannetta ja kaksi ns. palvelukustannetta.
  Omakustanteenhan voi tehdä vaikka niin, että tulostaa kirjan paperille ja vie painettavaksi Multiprintille ja sopii hinnoista ja valitsee siellä sopivan kannen.
  Sellaiseen ja varmaan mihin tahansa omakustanteeseen voi hankkia sponsoreita, jotka laittaa esimerkiksi mainoksensa kirjan kannen jälkeiselle tai siitä seuraavalle sivulle, ja niistäkin ehdoista voi sopia tekijät itse. Mainos voi olla mustavalkoinen tai värilinen.

  No jos haluaa tehdä omakustanteen esimerkiksi kustantajalla Minunkirjani.com soittaa tai lähettää viestiä tälle kustantajalle, että millainen aikataulu hänellä on. Tiedän, että Jarno Vasamaa, jonka ´kanssa olen tehnyt 3 kirjaa on tällä hetkellä ylityöllistetty. Kustantaminen on sivubisnes, ja päivät menee duunissa ja illat kotona kahden pienen lapsen kanssa. Mutta jos ei ole kiire hän voi kertoa aikataulustaan. Kustannus maksaa noin alle 400 euroa, ja siihen kuuluu yksi omakappale. Kustantaja on antanut n 5 kirjaa toimituksille. Lisäksi kirjan toimittaja/ kirjailija saa ostaa kirjaa itselleen omakustannehintaan. Tässä kustantaja tekee taiton, mutta ei korjaa virheitä. Häneltä saa kansikuvaehdotuksia mutta jos itsellä on sopivampi ehdotus sekin käy. Hän tekee rehellisesti sopimukset yms. On nettikauppa. http://www.minunkirjani.com,

  Viimeisen tein Bodilla. Se oli haasteellinen ja pidin siitä eniten. Bodilla monia mahdollisuuksia 99 eurosta yli tuhannen euron paketteihin. Edullisimmissa on kirja taitettava itse ja lähetettävä painopaikkaan netin kautta. Mutta jo 300 euron paketissa voi lähettää myös paperiversion.
  Monet kustantajat käyttävät myös Bodia.
  Sillä on jokaiselle kirjailijalle omat kirjailijasivut( jotka tietty laitetaan itse kuntoon, mutta tiettyyn rajaan asti imaiset), ja Bodin sivuilla kirjailijaesittely ja kirjaesittely, kirjaluettelo, johon saa myös laajennetun esittelyn kuten minulle tulee uusimmasta toimitetusta kirjastani, Kulkisitko kanssani toukokuussa. Mahdollisuus osallistua Helsingin kirjamessuille.Voi hankkia myös kaikkea kirjojen kauppaamiseen liittyvää tavaraa kuten kirjanmerkit, kortit, käyntikortit, julisteet julkistustilaisuuksia varten yms… Suosittelen! Bodilla on myös nettikauppa.
  Toimittajat voivat tilata suoraan Bodilta lehdistökappaleet.
  Omakustanne ja palvelukustanne voi olla hyvin monenlainen tapa julkaista. Riippuu aina sopimuksesta.

  Tässä jotain tietoa!

  Ystävällisesti Päivi Lappalainen/ Paltan jäsen

  • Paltta sanoo:

   Hei Annikki ja muut,

   Suosittelen kaikille omakustanteista haaveileville Teijo Makkosen toimittamaa Kustannustoimittajan kirjaaa (Suomen Kustannusyhdistys & Vastapaino 2004).
   ISBN: 951-768-137-2. Kyseisessä käsikirjassa on kuvattu hyvin kirjan teko käsikirjoituksesta valmiiksi kirjaksi.

   Nykyään on myös firmoja, jotka tekevät tilauksesta omakustanteita kohtuullista korvausta vastaan. Niitä löytää esim. googlettamalla hakusanalla ”omakustanne”.
   Myös jotkut kustannustoimittajat toimittavat freenä omakustanteen haluavien käsikirjoituksia painokuntoon ”avaimet käteen periaatteella”.

   Mielestäni ainakin ensikertalaisen kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen. Kirjan tekemiseen liittyy niin paljon kaikenlaista, mitä tulee tietää ja ottaa huomioon, mikäli haluaa omakustanteensa olevan kaikin puolin laadukas julkaisu.

   Ystävällisin terveisin
   Ritva Kattelus

 7. Tervehdys

  Mietin sivuja katsellessani, että onko tämä tyhdistys miten toimiva? Toki ymmärrän, että muiden toimien ohellaw kukaan eiu jaksa sivuja päivittää, mutta henki silti säilyy.
  Itse olen maakuntakirjailijoissa olematta sen isompi kirjailija. Viides romaanini Tuhon tiellä tuli ulos juuri nyt elokuun alkuun. Sitä ennen tein kolme eläkertaa ja paljon muuta.
  Menestystä seuralle. Olenhan itsekin tavallaan alueella, Lappeenrannassa.
  ap//

  • Paltta sanoo:

   Hei Aarne Pynnönen!
   Kyllä Paltta ry. on toimiva yhdistys – tietenkin voidaan miettiä, mitä se yhdistyksen toimivuus kenellekin merkitsee. Mutta meillä on toimiva johtokunta, joka kokoontuu useamman kerran vuodessa kaakkoisessa Suomessamme sekä jäsentapahtumia, jotka ovat tekemisissä jollakin tavoin kirjallisuuden ja kirjoittamisen kanssa. Meillä on myös julkaistu antologioita, kannanottoja jne.
   Tämän syksyn tapahtumia ovat esimerkiksi kirjoittajan tekijänoikeuksia valaiseva luento Kouvolassa (paikalla Kirjailijaliiton lakimies) sekä runonkirjoittamiskurssi Lappeenrannassa (ohjaajana Tommi Parkko). Ensi vuonna Paltta täyttää komeat 50 vuotta, ja siihen liittyy sitten juhlavuoden toimintaa ja tapahtumia.
   Tervetuloa mukaan jäseneksi: vapaamuotoisen jäsenlomakkeen voi toimittaa joko sihteerille Anu Partaselle (anu.partanen(ät)wippies.com) tai pj:lle Anna-Maria Länsimiehelle (kirjoittajayhdistys.paltta(at)gmail.com)

 8. Marja sanoo:

  Kevätaurinko paistaa. Kevät tulee, ja sitten jo syksy. Mitä ja missä olisi mukava järjestää yhdistyksen puitteissa? Kesällä alueryhmät voisivat vierailla tapahtumissa ja pitää vaikka runokioskia. Entä runokaraoke, omalla porukalla tai julkisesti. Syksyllä on aika kokoontua yhteisille kursseille. Tänne voisi heittää ideoita ja toiveita noista, vaikka sopia toteutuksenkin saman tien.

  • Millaisia kesäjuhlia on tulossa vuonna 2013? Onko tuo suunnitelma voimassa vielä 2013? Ehdottaisin myös ryhmissä ideoitavia ryhmärunoesityksiä…pienimuotoisia dialogeja jopa muutaman minuutin sketsejä…mitäs tykkäätte? Taide on usein vakavaa, mutta eihän huumoria ja hyvää mieltä ole unohdettu? Teillä kun kaikenlaisia kursseja näyttää olevan menneisyydessä olleen niin toivottavasti myös tulevana syksynä olisi edes yksi, johon täältä kaukaakin voisi osallistua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: