Runoraati kokoontui kulttuurikahvilassa Imatralla

Runoraati 3

Vasemmalta: Mari Smolander, Janne Koivistoinen, Marja Huuhtanen, Anna-Liisa Remes ja Henna Laitinen. Kuva Jukka Hirvonen.

Kulttuurikahvila goes rock! Näin oli Imatran kirjastonjohtaja Marja Huuhtanen teemoittanut kirjaston vastuuvuoron helmikuun kulttuurikahvilaan 4.2.2016.

Kahvilatoiminta on aloitettu jo vuosia sitten niin, että jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstai-iltapäivänä kukin kulttuurin osa-alueista järjestää tunnin pituisen ohjelman, minkä jälkeen musiikkiluokan koululaiset esittävät oppimiaan taitoja kahvilan puolella. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy joskin kahvila mieluusti myy tuotteitaan.

Marja Huuhtaselle tehtävä ei ollut helppo, vaikka kokemusta monenmoisesta työstä on kosolti. Valinta kohdistui tällä kertaa rock-lyriikkaan. Hyviä tekstejä on niin paljon, että otapa niistä neljä, kas siinä pulma. Hyvin Marja oli onnistunut kahlattuaan läpi tolkuttoman määrän tekstejä. Teksteiksi valikoituivat Ihmisten edessä, Kovemmat kädet, Vanhan ajan filmissä ja Tämän kylän poikii.

Tunti järjestettiin runoraadin muodossa ja raatiin Marja oli saanut nykyisen Imatran Inkerin Mirja Borgströmin, päätoimittaja Janne Koivistoisen, kriitikko Teemu Salohalmeen sekä Kesäyliopiston rehtorin Mari Smolanderin. Pisteytys oli yhdestä kymmeneen.

Väkeä kuulijakunnassa oli sopivasti ja runoja tulkitsivat Henna Laitinen ja Anna-Liisa Remes. Kaiken kaikkiaan Paltta ry oli hyvin edustettuna, sillä niin kirjastonjohtaja Huuhtanen, Henna Laitinen kuin myös Anna-Liisa Remes ovat palttalaisia kukin. Näytti heitä olevan myös yleisössä.

Tulkinnan vaikeus tuli siitä, että jotkin sanoitukset olivat musiikin kera tuttuja ja pelko itsellä oli se, että rupean ”laulamaan”.

Tilaisuus oli onnistunut kiitos yleisön, kiitos kirjastonjohtajan, kiitos Hennan ja tietysti kiitos myös raadin. Kirjastonjohtaja Marja Huuhtanen oli jälleen järjestänyt onnistuneet puitteet, joten super kiitos hänelle.

Imatra 16.2.2016

Anna-Liisa Remes

runoraati_yleisö

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: