Paltan valtakunnallinen kirjoituskilpailu yläasteikäisille julkistettu

Paltan varapuheenjohtaja Sinikka Vuento kertoi nuorten kirjoituskilpailusta.

Keskiviikkona 13.10. julkistettiin valtakunnallinen kirjoituskilpailu yläasteikäisille. Sen järjestää Kirjoittajayhdistys Paltta yhdessä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kirjastojen kanssa. Kilpailuaika on 13.10.2021 – 31.1.2022. Kirjoituskilpailun teemana on ”Lauantai 1.4.2052”. Kirjoitusten tyylilaji on vapaa. Se voi olla tarina, runo, päiväkirjan sivu tai räppiä. Kirjoituksen pituus on 1-3 sivua. Kirjoitukset tulee lähettää nimimerkillä varustettuna joko os. nuortenkirjoituskilpailu.paltta@gmail.com tai postitse os. Kouvolan kaupunginkirjasto, Salpausselänkatu 33, 45100 Kouvola. Kuoreen merkintä ”Kirjoituskilpailu”.

Kilpailuun liittyy syksyn 2021 sarja nuorten kirjoittamistyöpajoja Lappeenrannassa, Imatralla, Kouvolassa ja Kotkassa. Ohjaajana toimii sanataidekouluttaja Pilvi Valtonen.

Kirjailija Annamari Marttinen

Kilpailun raadissa ovat mukana kirjailija Annamari Marttinen, kirjailija Jukka Behm ja suomen kielen opettaja Sinikka Vuento. Marttinen painotti julkistamistilaisuudessa, että tällainen kilpailu, jossa voi saada palkinnonkin, kannustaa sellaisenkin nuoren kirjoittamaan, jonka harrastuksiin se ei entuudestaan kuulu.

 – Tärkeää on löytää oma ääni. Kirjoitusta arvioidessa persoonallinen, rohkea tyyli on ansio, Marttinen korosti. – Me tarvitsemme kirjoitustaitoja monenlaisissa elämän tilanteissa. Kaikkien ei tarvitsekaan pyrkiä kirjailijoiksi.

Kilpailu julkistetaan kevään 2022 aikana. Parhaat tekstit palkitaan raha- ja kirjapalkinnoilla. Parhaimmisto julkaistaan myös netissä tai kirjana.

Yhdistys on saanut hankkeisiin apurahaa SKR/Kymenlaakson rahastolta ja Alfred Kordeninin säätiön Lappeenrannan rahastolta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: