Eila Suominen on kirjoittanut romaanin pikkuvihan ajoilta

PIKKUVIHAN SOTAORPO

Haminalainen Paltan jäsen Eila Suominen julkaisee tänä syksynä historiallisen romaanin ”Pikkuvihan sotaorpo”, kustantajana BoD. Kirja ilmestyy sekä painettuna että e-kirjana.

Koronarajoitteet saivat Eila Suomisen muokkaamaan romaania, jonka historiallinen tausta oli tullut tutuksi hänen vuonna 2019 julkaisemansa tietokirjan kautta. Orpopoika Johanneksesta kertova romaani oli aloitettu kauan sitten ja jäänyt talteen pilvipalveluun, ja nyt koitti sen aika.

Eila Suominen syntyi Hollolan Okeroisissa ja opiskeli Helsingin yliopistossa historiaa, jota opetti sitten 38 vuotta Kotkassa sekä Vehkalahdella ja Haminassa. Kotiseudun historia alkoi kiinnostaa niin paljon, että hän tutki sitä ja löysi oman aiheensa 1700-luvulta.

Sotaorpo Johannes kohtasi ankarina rajan kirot.

Romaanissa kymmenvuotias poika menetti Säkkijärvellä 1742 Venäjän etujoukkojen hyökkäyksessä kotinsa ja perheensä. Hän jäi selviytymään yksin poltettujen rakennusten ja surmattujen läheisten vierelle. Kun Venäjän pääarmeija läheni rantatiellä, Johannes sai pari auttajaa, mutta joutui myös vakaviin vaaroihin.

Johanneksen elämästä tuli pelottavaa seikkailua. Hänen auttajiaan olivat ensin tallimies Anton ja sitten lääkäri Lerche, mutta heillä ei aina riittänyt aikaa pojalle. Yksikseen kuljeskeleva lapsi herätti vaarallisten orjakauppiaiden kiinnostuksen. Yllättävintä oli, että Johannes joutui vangiksi Haminaan, joka pian sytytettiin tuleen.

Kirja kuvaa vaikeaa selviytymistä vieraitten ihmisten ja outojen kielten keskellä. Johanneksessa paljastui erilaisia taitoja sekä kykyä voittaa ihmisiä puolelleen, mutta hän sai myös vaarallisen vihamiehen. Romaanin perustana on tarkkaan tietoon pohjautuva ajankuva.

One Response to Eila Suominen on kirjoittanut romaanin pikkuvihan ajoilta

  1. Päivi Lappalainen sanoo:

    Onnea kirjan johdosta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: