Galina Punkkiselta neljäs omaelämänkerrallinen kirja

Taavetin_koulu_Galinan_silmin_ja_muita_tarinoita_BoDLuumäkeläinen Galina Punkkinen on julkaissut neljännen teoksensa Taavetin koulu Galinan silmin ja muita tarinoita (BoD). Galina Punkkisen osittain omaelämänkerrallinen teos kertoo Galinan työharjoittelujaksosta Taavetin koulussa Luumäellä. Galina halusi työharjoitteluun nimenomaan kouluun tutustuakseen opettajien toimintaan ja ymmärtääkseen, mitä häneltä mahdollisesti puuttuu, vaikka hän onkin jo koulutukseltaan kasvatustieteiden lisensiaatti ja opettanut monia vuosia kieliä Neuvostoliitossa ja myös Suomessa. Mutta koska Punkkinen on opiskellut Leningradissa Neuvostoliiton aikaan jo vuosikymmeniä aikaisemmin, häntä kiinnosti, miten Suomen alakouluissa opetetaan ja toimitaan nykypäivänä.

Galina työskenteli Taavetin koulussa eri opettajien oppitunneilla venäläisen Julia -oppilaan tulkkina ja opetti koulun oppilaille venäjää ja saksaa. Galina kertoo päiväkirjanomaisesti toukokuisesta harjoittelujaksostaan ja elämästään Taavetissa, koulun hauskoista sattumuksista ja lasten touhuista. Toisinaan Galina törmää suomalaisten ennakkoluuloihin jo parikymmentä vuotta Suomessa asunutta venäläistä naista kohtaan, mutta ilon aiheita löytyy ystävistä ja Luumäen kauniista luonnosta ja innostavasta historiasta.

Kirjaan on koottu myös Galinan kirjoittamia lehtijuttuja ja mielipidekirjoituksia vuosien varrelta ja joitakin lehtijuttuja myös itsestään Galinasta. Galinan kirjoituksista heijastuu oivaltavalla tavalla uusia näkökulmia suomalaiseen koulumaailmaan ja elämänmenoon. Mukana on myös tarinoita ja novelleja, joista yksi on pelkästään venäjäksi, mutta käännetty niin englanniksi kuin espanjaksikin, onhan novellin nimi Espanjan oppitunti.

Kirjassa on runsaasti Galinan itsensä tai ystävien ottamia valokuvia vuosien varrelta ja Marja-Liisa Nurkan taidokkaita valokuvia Galinasta, jotka ovat syntyneet heidän yli kaksikymmenvuotisen yhteistyönsä seurauksena Luumäen Fotokerhossa.

Galina Punkkisen trilogia ”Silta Siperiasta Suomeen” on julkaistu vuonna 2019 ja sarjassa on ilmestyneet kirjat: Siperian sieluni Suomessa, Leningradini monet kasvot ja TOMSK Sieluni kehto.

Kirjan hinta 35 €. Kirjaa voi tiedustella tekijältä.
Kirjaa voi tilata: https://www.bod.fi/kirjakauppa/catalogsearch/result/?q=Galina+Punkkinen
ja muista verkkokaupoista.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: