Huomenna ne taas alkavat – Ritva Katteluksen blogi Helsingin kirjamessuista

Huomenna ne taas alkavat – ihanaa! Edessä on vuoden kohokohta, Helsingin kirjamessut. Messukeskuksessa on tarjolla torstaista sunnuntaihin lukemattomia kirjoja ja kohtaamisia kirjailijoiden kanssa, Kirjamessut ovat säilyttäneet suosionsa vuodesta toiseen. Yli 80 000 ihmistä kävi messuilla viime vuonna. Se on valtava määrä kirjafaneja.

Paltalla oma miniosasto


Paltan miniosasto 7c121 on vielä kesken.

Tänä vuonna Kirjoittajayhdistys Paltta ry ja viisi Paltan jäsentä löivät rahansa yhteen ja vuokrasivat yhdistysstandyn kirjamessuilta. Paltan osasto on 7 c121.

Meitä lähellä ovat suomenruotsalaiset kustantajat ja alekirjaosasto. Tulkaa moikkaamaan meitä! Luvassa on hyviä kirjatarjouksia.

Messurakentamista

Kävimme tänään varmistamassa, että Paltan osasto on sille luvatussa paikassa ja kaikki on kunnossa. Torstaiaamuna pitää vielä laittaa muut kirjat esille – kunhan ne ensin saadaan Helsinkiin.

Pitkiä päiviä

Messut ovat auki torstaista lauantaihin klo 10 – 20, joten meillä palttalaisilla on edessä pitkät päivät. Sunnuntainakin ovet ovat auki klo 18 asti, ja sen jälkeen pitää vielä siivota osasto ja viedä omat tavarat pois.

Torstaina kaikki on jo valmista

Tiedän kokemuksesta, että messujen aikana on vaikea kuvitella, että vielä avajaisia edeltävänä päivänä halleissa ajetaan isoilla autoilla ja rompetta ja roskaa on kaikkialla. Mutta torstaina kaikki on valmista. Tervetuloa!

Itselle iloksi, joululahjoiksi ja hyödyksi 

Vannon joka vuosi etukäteen, että nyt en osta muuta kuin kirjoja joululahjoiksi. Kotona kun on kirjoja jo kaikki nurkat täynnä.

Arvaatte varmaan, miten siinä aina kuitenkin käy. Hullaannun kirjoista. Minulle kelpaavat uudet tietokirjat, divarin aarteet, alennuksella myytävät käsityö- ja piirustuskirjat, taidekirjat, sanakirjat, kirjat mitä ihmeellisimmistä aiheista kuten esimerkiksi viime vuonna väitöskirja neuvostomuodista sekä monet muut kiehtovat aiheet. Mies kulkee kiltisti perässä reppu selässään. Siihen reppuun yritän tunkea kaikki ostamani aarteet. Joskus minun on vaikea luopua jopa niistä kirjoista, jotka ostan joululahjoiksi.

Lukeminen on parasta hermolepoa ja siitä hyötyvät myös aivot, mielikuvitus ja sanavarasto. Suosittelen lämpimästi!
Ritva Kattelus

https://hopeasurffari.blogspot.com/2019/10/huomenna-ne-taas-alkavat.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: