Galina Punkkisen Silta Siperiasta Suomeen -trilogian ensimmäinen osa, TOMSK Sieluni kehto, on julkaistu

TOMSK_Sieluni_kehto

Silta Siperiasta Suomeen on rakennettu. Sen teki sibirjatska Tomskista. Galina Punkkisen Silta Siperiasta Suomeen -trilogian ensimmäinen osa TOMSK Sieluni kehto on tilattavana kovakantisena kirjana ja e-kirjana BoD:lta.

Tämä ainutlaatuinen teos, jossa pääsemme kurkistamaan rautaesiripun taakse, syntyi monen vuoden ahkeran kirjoitustyön tuloksena. Galina kertoo avoimesti ja rehellisesti omasta elämästään taianomaisessa, kylmässä Siperiassa. Hän kuvaa monen eri sukupolven elämää aidosti juuri sellaisena kuin se oli. Ihmiset ja ihmismieli ovat aina kiehtoneet Galinaa, minkä selvästi huomaa kirjaa lukiessa. Edes mielikuvituksellisin fiktiivinen romaani ei vedä vertoja Galinan väkevälle kerronnalle ja tapahtumarikkaalle elämälle.

Välillä kovaankin elämään mahtuu iloja ja suruja ja perheyhteisö on tärkeä. Lapsuutta varjostaa isän vakava sairaus. Galina opiskelee ahkerasti, ensin saksan kielen erikoiskoulussa N 6 ja sen jälkeen Tomskin ”keisarillisen” yliopiston erikoisryhmässä mm. kasvatustiedettä, historiaa, psykologiaa, kirjallisuutta, saksaa, ranskaa ja englantia. Opiskeluaikana ja myös valmistuttuaan hän on töissä saksan kielen opettajana Polyteknisessä instituutissa. Valmistuttuaan Tomskin yliopistosta hän opettaa kasvatustiedettä yliopistossa.

Jännitystäkin on luvassa, sillä opiskeluaikana Galina käy yliopiston erikoisryhmän kanssa Itä-Saksassa, missä hän joutuu jännittävään tilanteeseen, jolla on seurauksia vielä kotona Tomskissakin. Galina joutuu myös toimimaan etsivänä, kun hänen käsilaukkunsa varastetaan. Hänet ristitään yliopistolla Sherlock Holmesiksi hänen selvitettyään tapauksen. Moskovan matkansa aikana Galina vierailee sattuman kautta pyramidin huipulla, Neuvostoliiton kommunistisen puolueen Keskuskomiteassa.

Galina kokee rakkauden ja rakastumisen ja myös valinnan vaikeuden. Perhe on tärkeällä sijalla Galinan elämässä. Mutta mitä sitten, kun sydän rakastaa ja tekee valinnan, vaikka rakkaat äiti ja isä ja muutkin sukulaiset ovat täysin eri mieltä?

Kirjassa on runsaasti valokuvia kirjan henkilöistä ja heidän myöhemmistä vaiheistaan. Lisäksi on kuvia Galinan venäjän kielen oppilaista ja ryhmästä, joka kävi Svinhufvudin karkotuspaikoilla Kolyvanissa ja Tymskojessa.

Vuonna 1604 perustettu Tomsk oli pitkään ulkomaalaisilta suljettu kaupunki. Galina kirjoitti vuonna 1989 Raisa Gorbatsovalle saadakseen viisumin miehelleen Pekka Punkkiselle. Pekka oli ensimmäisiä suomalaisia ja ulkomaalaisia, jotka saivat luvan liikkua vapaasti Tomskissa. Puuarkkitehtuuristaan tunnettu yliopistokaupunki Tomsk, jossa nykyään on yli puoli miljoonaa asukasta, ja aito siperialainen elämä tulevat sinulle tutuksi, kun luet tämän kirjan.

https://www.bod.fi/kirjakauppa/tomsk-sieluni-kehto-galina-punkkinen-9789523302525

Trilogian kolmannen osan, Siperian sieluni Suomessa, kolmas, runsaasti uusia valokuvia sisältävä painos on myös saatavissa:

https://www.bod.fi/kirjakauppa/siperian-sieluni-suomessa-galina-punkkinen-9789523300682

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: