Galina Punkkinen on julkaissut teoksen Siperian sieluni Suomessa

Luumäkeläinen Galina Punkkinen (os. Sirotina, Galina Anatoljevna) on julkaissut kirjan Siperian sieluni Suomessa (BoD) Kirjaan on koottu Galina Punkkisen kirjoittamia tosipohjaisia ja fiktiivisiä tarinoita, muistelmia, runoja ja mielipidekirjoituksia, joita vuosien mittaan on julkaistu muun muassa Luumäen Lehdessä ja muissa julkaisuissa. Teoksen alkupuoli koostuu jouluisista tarinoista ja runoista, kirjan keskivaiheilla ”sibirjatska” puhuu rakkaudesta ja kirjan loppuosa havannoi venäläisen naisen näkökulmasta Suomea, suomalaisuutta ja maailmanmenoa.

Kirjassa on myös valokuvausta harrastavan Marja-Liisa Nurkan ottamia mainioita värivalokuvia.

Kirjan tarinat kertovat Neuvostoliitosta Suomeen ja Luumäen Taavettiin vuonna 1987 muuttaneen ”sibirjatskan”, Siperiassa syntyneen venäläisen naisen kokemuksista Suomessa. Leningradista Suomeen saapumispäivästä Galina oli päättänyt tehdä juhlapäivän, mutta uusi kotimaa ei aina ottanut tulokasta avosylin vastaan. Elämä Suomessa toi paitsi rakkautta, iloa ja ystäviä myös murheita, surua ja ennakkoluuloja.

Kirjassaan Siperian sieluni Suomessa Galina Punkkinen kuvailee venäläisen sielun avoimuudella Suomea, suomalaisia, kyynelten ja nautintojen hetkiä.

Siperian_sieluni_Suomessa_kansi BoD

Galina Punkkinen on syntynyt Arkashovon kylässä Länsi-Siperiassa ja opiskellut Tomskin yliopistossa historian ja kirjallisuuden lisäksi kielipainotteisen (saksa ja ranska) korkeakoulututkinnon. Hän on väitellyt 1970-luvulla kasvatustieteiden lisensiaatiksi Leningradin (nyk. Pietari) yliopistossa ja työskennellyt sen jälkeen Leningradissa mm. yliopettajana Ammattiliittojen korkeakoulussa ja dosenttina Leningradin Konservatoriossa ja saksan kielen tulkkina. Galina muutti Suomeen 14.1.1987 ja hän asuu nykyään Taavetissa, Luumäen kuntakeskuksessa.

Galina Punkkinen on toiminut Suomessa mm. Helsingin yliopistossa ja Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa venäjän kielen lehtorina ja suunnittelijana, nykyään hän työskentelee Etelä-Karjalan Kansalaisopistossa venäjän kielen opettajana. Runojen ja proosan kirjoittamisen lisäksi hänen harrastuksiinsa kuuluvat mm. fotokerho, vieraat kielet ja kuntoilu. Galina Punkkinen on myös Kirjoittajayhdistys Paltta ry:n jäsen.

Arvostelu Bod:in nettisivuilla:

Mielenkiintoinen teos, jossa kuvataan Galinan elämää Suomessa sanoin ja kuvin. Ainutlaatuisia oivalluksia, ei ihan tavanomainen näkökulma.” (Nimim. Anne)

 

Kirjaa voi tilata:

https://www.bod.fi/kirjakauppa/siperian-sieluni-suomessa-galina-punkkinen-9789528007135

https://www.adlibris.com/fi/kirja/siperian-sieluni-suomessa-9789528007135

 

Siperian sieluni Suomessa on ”Silta Siperiasta Suomeen” -trilogian kolmas osa, kaksi ensimmäistä osaa Tomk. Siperian suljettu kaupunki – Ovet avautuvat ja Siperian sieluni Leningradissa julkaistaan myös tänä keväänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: