Paltan kirjoittajakursseja syksyllä 2018 Kotkassa ja Simpeleellä

KIRJOITA ELÄMÄSI TAI SUKUSI FAKTAKSI TAI FIKTIOKSI – PALTAN KIRJOITUSKURSSI KOTKASSA SYKSYLLÄ 2018

Paltan syksyn kirjoituskurssi on teemoitettu. Kurssin aikana kirjoitetaan niin oman, suvun tai muistamisen kohteen elämän tapahtumista. Kurssi toimii hyvin kahdenlaisille kirjoittajille – heille, jotka haluavat kirjoittaa omia, sukunsa tai jonkun muun muisteluksia, sekä heille, jotka haluavat käyttää elämäänsä fiktion pohjana.

Kurssitapaamiset järjestetään Kotkan pääkirjaston Einon kammarissa tiistaisin kello 17.30–19. Kurssissa on kymmenen tapaamista, jotka järjestetään kahden viikon välein 21.8.; 4.9.; 18.9.; 2.10.; 16.10.; 30.10.; 13.11., 27.11.; 11.12. Viimeinen kymmenes kerta sovitaan kurssilaisten kanssa yhdessä.

Kurssin aikataulu on mietitty myös niitä varten, jotka haluavat osallistua julkisen liikenteen avulla kurssille. Esimerkiksi viimeinen juna Kouvolaan lähtee Kotkasta kello 19.23.

Joustavuus on muutenkin kurssin perusajatuksessa. Kurssiin voi osallistua kerran, monta kertaa tai koko kurssin ajan.

Jokaisella kurssitapaamisella on teema. Ensimmäisellä ja toisella kerralla keskitytään tarinan totuuteen ja valheeseen eli juonen rakentamiseen sekä juonen sisältämiin elementteihin. Kolmannella ja neljännellä kerralla tarkastellaan tarinan vaatimia taustatöitä esimerkiksi henkilöhistorian, tapahtumapaikkojen, historiallisen maailman yksityiskohtien suhteen. Viidennellä ja kuudennella kerralla analysoidaan muun muassa henkilöhahmojen rakentamista, juonen ja henkilöiden vaatimia kärjistyksiä. Seitsemännellä ja kahdeksannella kerralla viedään aiemmilla tapaamiskerroilla esiin nostettuja seikkoja käytäntöön kerronnan näkökulmien pohtimiseksi. Näin käsitellään erilaisia kerrontapoja. Kahdella viimeisellä kerralla keskitytään tarinan maustamiseen ja höystämiseen eli kaikkeen sellaiseen, mitä kannattaa kertoa ja korostaa tai mitä kannattaa leikata tarinasta pois.

Koko kurssin ajatuksena on saada aikaan tehokas, tunteikas, vetävä tarina, joka voi olla totta tai tarua.

Jokaisella kerralla tehdään erilaisia pieniä tekstiharjoituksia, joiden avulla omaa kirjoittamista viedään eteenpäin.

Kurssia vetää kirjailija Petri Pietiläinen.

Kurssi on osallistujille ilmainen. Kaikki voivat ilmoittautua mukaan ovat he sitten Paltan jäseniä tai eivät.

Kurssille otetaan noin 15 henkilöä.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset suoraan kurssin vetäjälle Petri Pietiläiselle, petri.pietilainen@outlook.com ja 050 3007012

Kurssin järjestäjä Kirjoittajayhdistys Paltta ry kiittää sekä Kulttuurirahaston Kymenlaakson rahastoa tuesta kurssille että Kotkan kirjastoa ilmaisesta tapaamistilasta.

 

 

MIELIKUVISTA KIELIKUVIKSI!

Lyhytproosan ja lyriikan kirjoittajakurssi, joka on ilmainen ja avoin niin Paltan jäsenille kuin muillekin tiiviin tekstin tuottamisesta kiinnostuneille.

Kurssi käsittää 20 opetustuntia ja se pidetään 13.-14. ja 20.- 21.10. 2018 pääkirjastossa Simpeleellä; kaikkina päivinä klo 9.00-15.15. Kurssille mahtuu 12 ensiksi ilmoittautunutta.

Vetäjänä kirjailija/kouluttaja ja Paltan alueryhmän vetäjä Sirkka Laine-Sirén, jolta tiedustelut ja jolle ilmoittautumiset syyskuun loppuun mennessä.

sirkkalaine3@gmail.com

tai postitse Sorvalinniement. 90, 56800 Simpele

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: