Kuukauden palttalainen: Tarja Okkonen

Asuessani Joensuussa olin esikoiskirjani ilmestymisen (vuonna 2002) aikoihin mukana aktiivisesti Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri ry:n toiminnassa. Muuttaessani Helsinkiin liityin Uudenmaan Kirjoittajiin. Kaakkois-Suomeen siirtyessäni oli luonnollista hakeutua alueen kirjoittajayhdistyksen, Paltan, jäseneksi.

Yhdistysten kautta kirjoittavat ihmiset ovat ympäröineet kirjailijanuraani. Tunnen, että minua on kannustettu. Tätä kannustusta kirjoittamiseen ja oman tekstin esille tuomiseen haluan omalta osaltani jakaa nyt Paltan puheenjohtajana.

Olen julkaissut seitsemän teosta, novelleja ja runoja. Syksyllä ilmestyy pienoisromaanini, Ote, Kirjokannen kustantamana. Ote käsittelee lapsuudenperheen valtasuhteita keski-ikäisen omaa aluettaan suojelevan naisen näkökulmasta.

Tällä hetkellä kirjoitan sekä proosaa että runoja. Silti minulla on selvästi runopäivät ja proosaan syventymispäivät erikseen, vaikka proosa tunkeekin runon puolelle ja runo proosan.

Vietin viikon Suomen Kirjailijaliiton residenssissä Ateenassa pääsiäisen aikaan. Runoja syntyi uudessa, virikkeitä täynnä olevassa ympäristössä. Useimmat runoista uinuvat vielä päässäni kuvina, kirjoitan ne paperille kevään mittaan. Valokuva on otettu metromatkan päässä Pireuksen kallioilla.

Tarja Kreikassa

Tarja Okkonen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: