KURSSI KIRJOITTAMISEN ESTEISTÄ OLI ANTOISA

Pieni, mutta sitäkin innokkaampi joukko palttalaisia kokoontui lauantaina 25.3.2017 Lappeenrannan maakuntakirjastoon pohtimaan kirjoittamisen esteitä. Päivän vetäjänä toimi Riitta Voutilainen, jolla olikin aiheesta paljon kerrottavaa.

Riitta Voutilainen

Riitta Voutilainen. Kuva Pilvi Valtonen.

Keskustelu oli vilkasta. Kirjoittamisen todettiin olevan tekstiä ruudulla tai paperilla, tekemistä, ajatusten selkiyttäjä, ammatti. Kirjoittaminen on väline, jonka kautta oppii ymmärtämään. Usein se on pyrkimystä totuuteen ja aitouteen. Se on tottelemattomuutta ja iloa.

Kirjoittajan kannattaa olla rehellinen ja uskollinen itselleen ja kirjoittaa omista lähtökohdistaan, omalla äänellään. Vain siten kirjoittaja on uskottava. Täydellisyyden tavoittelu tappaa usein kirjoittamisen ilon.

Nopealla harjoituksella selvisi, mitä kukin omalta kirjoittamiselta toivoo, tai mihin suuntaan sitä haluaa viedä. Harjoitus on helppo. Mieti kirjoittamistasi ja kirjaa muutamassa minuutissa 10 asiaa otsikosta ”Kunpa olisin…”.

Kurssipäivä todettiin erittäin tarpeelliseksi ja motivaatiota nostattavaksi. Julia Cameronin sanoin: ”Valheet, joita kerromme itsellemme kirjoittamisesta ja ajasta, liittyvät kaikki kateuteen, siihen mielikuvitukselliseen ajatukseen, että muiden elämä on yksinkertaisempaa, taloudellisesti turvatumpaa ja otollisempaa kirjoittamiseen kuin omamme.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: