Juhlavuoden satuantologia

Paltta juhlii ensi vuonna Suomen satavuotissyntymäpäivää julkaisemalla satuantologian. Antologiaan voivat osallistua Paltan jäsenet lastensaduilla ja -loruilla. Tekstiä voi kukin osallistuja lähettää Paltan sähköpostiin kirjoittajayhdistys.paltta@gmail.com kahden liuskan verran. Tekstejä vastaanotetaan 1.1. – 23.2.2017.

Antologian startti järjestettiin Lappeenrannan maakuntakirjaston Heili-salissa 23.10.2016. Paltta-aktiivi Pilvi Valtonen esitelmöi aiheesta, kuinka kirjoittaa lapsille. Antologian julkistamistilaisuus on valtakunnallisena Satupäivänä 18.10.2017.

pilvi-valtonen2

Pilvi Valtonen

 

—————————————————————————–

Kielenhuollon kurssipäivä kiinnosti

Lokakuun sateinen sääkään ei estänyt tiedonhaluisia palttalaisia saapumasta Lappeenrannan maakuntakirjastossa järjestetylle kielenhuollon kurssille 29.10.2016.

sateenvarjot

Kurssin vetäjä, Paltan lappeenrantalainen jäsen, FM Inka Hytönen, oli varustautunut päivään erilaisilla materiaaleilla aina lastenkirjoista paksuihin ja painaviin kieliopin teoksiin. Ne kaikki olivat ahkerassa käytössä.

inka2016

Inka Hytönen

Jokainen kurssilainen sai myös kertoa omat ongelmansa oikeinkirjoituksen suhteen. Niinpä päivän aikana käsiteltiinkin mm. yhdyssanoja ja pilkun paikkoja. Lisäksi vietimme aikaa myös mystisten otta- ja oitta-verbien parissa.

kurssilaisia2016

Mukavaa oli ja jokainen osallistuja sai päivästä paljon hyödyllistä tietoa.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: