Puheenjohtajan tervehdys

Kari Välimäki

Kari Välimäki

Luin Paltan viimevuotiseen jäsenkyselyyn tulleita vastauksia ja huomasin, että meistä on moneksi. Me myös ajattelemme asioita aika monella tavalla. Tästä syystä pyydän kaikilta jatkuvaa palautetta ja ehdotuksia vaikka kommentteina tämän sivuston kautta. Pyydän aktiivista osallistumista yhdistyksen toimintaan. Yhdistys olemme me kaikki yhdessä, ei pelkästään johtokunta tai pieni aktiivien joukko. Jokainen voi vaikuttaa, kun saa suunsa auki.

Minä mietin kirjallisuuskentän muutokseen vastaamista tai oikeammin sen hyödyntämistä, digitalisoitumisen mahdollisuuksia ja kaikkien kirjamuotojen rinnakkaiseloa. Tämä tarkoittaa, että perinteiset kirjat, e-kirjat, äänikirjat jne. ovat saman asian erilaisia ilmentymiä, ja meidän maailmamme laventuu, jos pystymme hyödyntämään niitä kaikkia. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sähköisten omajulkaisujen tekemistä painettujen kirjojen rinnalle tai ohella. Esimerkiksi antologioiden julkaiseminen sähköisenä on varsin ilmaista, tosin siihen tarvitaan jonkin verran työtä.

Korostan keskinäisen ja vastavuoroisen toiminnan tärkeyttä. Jokainen tarvitsee palautetta, kysymyksiä ja kyseenalaistuksia teksteistään, samoin kehuja ja kiitosta. Alueryhmät ovat olemassa juuri tätä varten: jotta tekstimme paranisivat ja syttyisivät loistamaan. Voimme tehdä saman toisillemme myös ilman alueryhmiä. Puhukaa toisillenne. Käykää alueryhmissä tutustumassa ja toimikaa yhdessä. Kirjoitetaan ja julkaistaan. Yhdessä.

Kari Välimäki

2 Responses to Puheenjohtajan tervehdys

  1. Kiitos Laila. Yhdessä tehden tästä tulee hyvä.

  2. Laila Seppä sanoo:

    Oikein kirjoitit, Kari. Onnea posstiisi ja jaksamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: