Terveisiä Kotkasta

Paltan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja vierailevat tänä vuonna eri puolilla Etelä-Karjalaa ja Kymenlaaksoa tutustumassa palttalaisiin. Järjestyksessä toinen vierailukohde oli meri- ja satamakaupunki Kotka, jossa Paltan puheenjohtaja Ritva Kattelus kävi tapaamassa Paltan aktiiveja ja muita paikallisia kulttuuritoimijoita maanantaina, 28. huhtikuuta. Paltta sai kutsun Kulttuurikaupunki Kotka –työpajaan, joten siihen saattoi sopivasti yhdistää myös näitä muita tärkeitä tapaamisia.

Kotkan opiston rehtori Mika Kempas kertoi tapaamisessa opiston luovan kirjoittamisen kursseista ja uusista kirjoittamiseen liittyvistä suunnitelmista. Keskustelussa sivuttiin myös koulutus- ja tiedotusyhteistyötä Paltan kanssa.

Merikeskus Vellamossa puheenjohtaja tapasi Kotkan vt. kulttuurijohtajan Niilo Seväsen, kulttuuriasiainkeskuksen ohjelmapäällikön Tiina Salosen sekä palttalaisen aktiivin Ville Vanhalan. Ville vetää Kotkassa yhtä Suomen vanhimmista runoklubeista, joka kokoontuu Pub Albertissa. Klubissa käy paljon kuulijoita, parhaimmillaan lähes sata. Iltojen teemat vaihtelevat, tarjolla on ollut vuosien mittaan muun muassa poliittinen runoilta, rakkaus ja tuhmat runot sekä ”perseet olalle” eli juoma- ja kapakkakirjallisuus. Kevätkauden viimeiset klubit järjestetään 20. toukokuuta ja 3. kesäkuuta.

Niilo ja Tiina kertoivat Kotkan tarjoavan paljon muutakin kulttuurista ja kirjallisuudesta kiinnostuneille. On Meripäivien runoraati, Pertsa ja Kilu –päivät, Mestarikurssi kerran vuodessa ja tietysti myös kirjailijavierailuja yhteistyössä kirjaston kanssa. Niilon mukaan Kotka on omaleimainen ja monipuolinen kulttuurikaupunki. Hän kehui paljon myös Kotkan nuorisoteatteria ja mainitsi lisäksi Kantasataman alueen, josta ollaan kehittämässä Kulttuurisatamaa.

Kotkan kaupunginkirjaston johtaja Katariina Kupiainen kertoi kirjaston kävijämäärien pysyneen ennallaan viimeisten kolmen vuoden aikana tai jopa hieman nousseen silloin kun hankintamäärärahoja on saatu lisää. Kirjastossa järjestetään kauno- ja tietokirjailijavierailuja, avoimia lukupiirejä ja kalenterivuoteen liittyviä teemallisia tapahtumia. Kirjastossa on myös tiloja, joita annetaan järjestöille kokouskäyttöön.

Paltan pitkäaikainen jäsen Carl-Gustav Walldén muisteli lämmöllä Paltan kirjoittajakursseja sekä esitti otteita näytelmästään Sonaatti satamakaupungille. Näytelmän on ohjannut Ninni Suntio ja sitä on esitetty Merikeskus Vellamossa ja Ravintola Kairossa.

Illan päätteeksi puheenjohtaja osallistui Kulttuurikaupunki Kotka –työpajaan ja pohti muiden ryhmäläisten kanssa kaupungin ja kulttuuritoimijoiden yhteistyön kehittämistä.

Suuret kiitokset kaikille teille mukaville kotkalaisille! Oli todella ilo vierailla kauniissa kaupungissanne ja saada ensikäden tietoa kaupungin uusista tuulista!

Ritva Kattelus

Kuvat: Tom Jokinen

Mika Kempas ja Ritva Kattelus tutustumassa Kotkan opiston koulutustarjontaan.

Mika Kempas ja Ritva Kattelus tutustumassa Kotkan opiston koulutustarjontaan.

Ville, Tiina ja Niilo

Vasemmalta oikealle Ville Vanhala, Tiina Salonen ja Niilo Sevänen keskellä Vellamon tapahtumarakentamista.

Kirjastonjohtaja Katariina Kupiainen

Kirjaston johtaja Katariina Kupiainen työhuoneessaan.

Ritva ja Carl-Gustav palaverissa

Ritva ja Carl-Gustav palaverissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: