Palttalaisia esiintyi Lukuviikolla

 Yleisöä. Edessä tilaisuuden vetäjä, Paltan varapj. Tarja Okkonen ja Paltan pitkäaikainen jäsen Anja Hytti-Oikkonen.

Yleisöä. Edessä tilaisuuden vetäjä, Paltan varapj. Tarja Okkonen ja Paltan pitkäaikainen jäsen Anja Hytti-Oikkonen.

Keskiviikkona, 9. huhtikuuta Paltta järjesti yhdessä Lappeenrannan maakuntakirjaston kanssa Paltan kieli-ilottelun Mikael Agricolan ja suomen kielen päivän kunniaksi. Ohjelma oli osa valtakunnallista Lukuviikkoa. Tapahtuman juonsi Paltan varapuheenjohtaja Tarja Okkonen, joka oli myös koonnut esitettävät tekstit palttalaisilta.

”Tekstejä tuli mukavasti. Tällaiset tilaisuudet ovat hyvä keino saada palttalaisten tekstejä julki. Naurunpurskahduksista päätellen myös yleisö piti kuulemastaan”, totesi Tarja tilaisuuden päätyttyä.

Tilaisuudessa kuultiin Anja Hytti-Oikkosen, Risto Talkan, Riitta Voutilaisen, Marjo Tysterin sekä Kari Välimäen tekstejä, pakinoita ja novelleja. Lisäksi kuultiin Päivi Lappalaisen, Pilvi Valtosen, Kirsi Komulaisen ja Lauri Hinkkasen runoja.

Maakuntakirjaston Elina Hokkanen luki Kari Välimäen novellin Flyygeli ja Riitta Voutilaisen Mekon niin intensiivisesti, että yleisö odotti hiirenhiljaa loppuhuipennusta. Suvi Mikonsaari puolestaan vangitsi kuulijat erinomaisilla tulkinnoillaan palttalaisten runoista.

Lopussa oli yllätyksenä Helsingin yliopiston luonnontieteen professorin Matias Oikkuperhon esitelmä Homo Sapiensista. Tekstin oli tehnyt Anja Hytti-Oikkonen ja professorina esiintyi vakuuttavasti Matti Oikkonen.

Keskiviikkoisen kieli-ilottelun lisäksi, osana Lukuviikkoa, Paltan Pilvi Valtonen piti kolme lorutilaisuutta lapsille, yhden Nuijamaan kirjastossa ja kaksi maakuntakirjastossa. Etelä-Saimaa julkaisi samaan aikaan Pilvistä ison jutun otsikolla Pilvi lukee ja loruilee (ks. ES, 9.4.2014, s. 33).

Teksti ja kuvat: Ritva Kattelus

 Suvi Mikonsaari lukee runoja.

Suvi Mikonsaari lukee runoja.

 Elina Hokkanen lukee novelleja.

Elina Hokkanen lukee novelleja.

 Professori esitelmöi

Professori esitelmöi

Kari Välimäen kirjan kansi.

Kari Välimäen kirjan kansi.


 

One Response to Palttalaisia esiintyi Lukuviikolla

  1. Hei! Tällaista yhteistoimintaa pitää lisätä. On hienoa, että johtokunnan jäsenet toimivat kaikkien aktiivisten ja innokkaiden jäsenten hyväksi. Ideoikaamme yhdessä lisää. Silloin on kaikilla kivaa ja toivoa, kun on näin julmetusti elämääkin eikä ollenkaan pahaa sellaista 🙂

    http://taidetarinoita.com.kotisivukone.com/1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: