Kuukauden palttalainen: Anja Hytti-Oikkonen

Olen Anja ja asun Lappeenrannassa. Vuonna 1983 minusta otetussa kuvassa näkyy konkreettisesti, miksi minusta tuli kirjoittaja. Yhteensä viisi akillesjänneleikkausta (onneksi ihmisellä ei ole akillesjänteitä kuin kaksi) eivät palauttaneet minua rastien perässä ravaajien innokkaaseen joukkoon. Urheilu-ura oli ohi.

maalispaltt

Tiesin heti, mihin liikenevän energiani ja aikani käyttäisin. Kirjoittamiseen, johon ei aikaisemmin liiennyt aikaa. Korvikkeelta se tuntui, mutta kirjoittamiseen ei vioittuneita akillesjänteitä tarvinnut. Aluksi purin, elämäni siihen asti suurimman, menetykseni paperille, mutta vuosien myötä on tullut toki muutakin tekstiä. Jopa aivan huumorilla höystettyä.

Olin mielestäni pärjännyt lyhyeksi jääneellä urheilukaudellani tosi hyvin. Lukuisia piirinmestaruuksia ja kirkkaimpana SM-pronssimitali 35-sarjassa yösuunnistuksessa. Kirjoittamisen puolella olen myöskin yllättänyt itseni sekä läheiseni. Pienempien tekstien lisäksi parikymmentä eri harrasrajaryhmien esittämää näytelmää. Satulinna oli Aholan Ns:n kesänäytelmänä Joutsenossa v. 2008. Lisäksi mainitsemisen arvoisia ovat Simolan pommituksista kertonut Punatähtinen taivas ja pääsiäisnäytelmä Sinun edestäsi, jota esitettiin kahdeksana perättäisenä vuonna Lappeen Marian kirkossa. Joistain pienemmistä kirjoituskilpailuista on tullut palkintosijoja.

Liityin Paltan jäseneksi jo1985. Ja mukavassa seurassa toisten samanhenkisten kanssa olen pysynyt nämä vuosikymmenet. Kirjoittaminen on sellainen harrastus, ettei aivan lähipiiristä tahdo toista ”kahelia” löytyä. Muistan alkuaikojen pari päivää kestäneet retket. Linja-auto oli täynnä lähtijöitä eri puolilta Kymen lääniä, ohjelmaa oli riittämiin, yöunista ei kukaan puhunut mitään. Eikös me kirjoittajat luoda parhaimmat tekstimme tavallisten ihmisten nukkuessa tai ainakin etsimme kirjoituksiimme aiheita yön hiljaisia tunteina?

Lappeenrannan Haukka-ryhmä on elänyt hiljaisiakin aikoja, mutta nyt on Haukkakanta lisääntynyt sekä nuorentunut ja parvi on lähtenyt todella vauhdikkaaseen lentoon. Näin vanhan palttalaisen on parasta varoa liian korkealla olevia syöksykierteitä, ettei tule siivet räpistellen nokka edellä maahan. Vähän jäähdytellen otan osaa erilaisiin kirjoittajien tapahtumiin.

Lopuksi terveisiä kaikille palttalaisille toivottelee Anja.

Sileissä pohjissa
juossut kilometrit.
Mitalirivistössä
löytyneet rastit.

Lisää ei tule!

Tuskani on suurempi muualla
kuin akillesjänteissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: