Kuukauden palttalainen: Carl-Gustav Walldén

???????????????????????????????

1. Kuka olet? – Carl-Gustav Walldén, merikapteeni, synt. 10.02.1943

2. Missä asut? –  Kotkassa Tornatorintiellä Kantasatamassa (oli olemassa Tornator-niminen höyrylaiva josta Junnu lauloi)

3. Milloin ja miksi liityit Palttaan? –  2000-luvun alussa, uusi elämäntilanne vaati sisäistä avautumista, kirjoittaminen yksi keino

4. Miten olet osallistunut ja hyötynyt mukanaolosta? – Olen ollut Paltan johtokunnassa kolme kautta ja saanut apua kirjoittamisen alkeisiin mm. leireillä.

5. Mitä toivot yhdistykseltä/ yhdistykselle tulevaisuudessa? –  Profiloitumista ja yhteistyötä esim. kansalaisopistojen kanssa / varoja luennoitsijoiden palkkaamiseen eri paikkakunnilla (Torsti Lehtisen kaltaisia guruja).  – Kaiholla muistelen Kotalahden leirejä. Vastaavia pitäisi järjestää. Kesä on tiukkaa aikaa. Niitä voisi olla paikallisesti kesäajan ulkopuolella. Majoitus kauempaa tulleille on ongelma, hotellit kalliita.

6. Miksi pidät tärkeänä kuulumistasi Palttaan? – Olen saanut kumminkin yhden esittämiskelpoisen käsikirjoituksen aikaan. Se on minun tasoiselle kirjoittajalle paljon. Teos sai niin hyvät arvostelut, että Ravintola Kairo pyysi lisäesityksiä. Kotkan Kantasatama saa uuden fyysisen muodon tulevina vuosina ja sen muovailevat henkilöt, joilla ei ole henkistä eikä ajallista yhteyttä tähän Kotkan identiteetin ikoniin. Toivon parasta, mutta pelkään pahinta. Heidän tietoisuutensa Kotkasta rajoittuvat kännipäissään laulamiin Kotkan Ruusuun säkeisiin.. Minulle tuli välttämätön tarve tuoda esiin Kantasataman historia kirjoittamisen ja teatterin keinoin. Tässä aikaansaannoksessa Paltalla oli merkittävä osa. – Taiteella on pitkä muisti.

Tässä Kuukauden palttalaisen vapaavalintainen teksti, joka tällä erää sisältää tiedotteen hänen itsensä kirjoittamastaan, esittämästään ja tuottamastaan produktiosta ”Sonaatti Satamakaupungille”.

Sonaatti Satamakaupungille

Esitykset jatkuvat Kairossa

Kotkan Kantasataman ilme tulee muuttumaan tulevina vuosina merkittävästi. Mitä jää jäljelle Kotkan identiteetin ikonista – satamasta, laivoista, satamajätkistä, kohtaloista, laivatytöistä ja elämästä joka sykki voimakkaasti tässä mystifioidussa ympäristössä? Alue saa uudet kasvot – mitä ne kertovat tuleville sukupolville? Taide on yksi keino ylläpitää muistia.  Sonaatti Satamakaupungille tarjoaa mahdollisuuden nähdä Kotkan Kantasatama viime vuosisadan alusta tähän päivään ja siellä työssään ja unelmissaan elantonsa ahertavat ihmiset. Musiikin, elämän ja työn kohtalonyhteys löytävät toisensa. Esitys antaa puhuvat kasvot Kantasatamalle, alueelle jota kohta ei enää ole.

Sonaatti Satamakaupungille -teosta on esitetty Merikeskus Vellamossa kaksi kertaa ja Ravintola Kairossa kolme kertaa viime vuonna täysille saleille. Yleisön pyynnöstä esityksiä on päätetty jatkaa Ravintola Kairossa. Toinen ensi-ilta on Kairossa 22.2.2014 klo 19.00.

Käsikirjoittaja Carl-Gustav Walldén myös tuottaa teoksen ja esiintyy nimiroolissa. Esityksen dramatisoijana ja ohjaajana toimii Ninni Suntio. Musiikin säestyksestä vastaa Marko Taipale (kosketinsoitin), Risto Pellava (trumpetti) ja Santeri Piira (kitara ja laulu). Esiintyjät mm.  Anne-Maj Seppä (laulu) Heidi Adamsson-Aalto, Päivi Naski-Koivisto, Ritva Hellsten, Ella Suvikas, Saara Lehtonen, Kimmo Parjanen, Kirsi Tinkanen, Urpo Vesa, Kirsti ja Henrik Hänninen, Pirjo ja Sture Rosenqvist ja Päivi Mattilan tanssiryhmä.

Esitykset Ravintola Kairossa keväällä 2014 klo 19.00:

22.2., 28.2., 14.3., 28.3., 29.3., 4.4., 5.4., 25.4. ja 26.4.

Esityksen kesto on arviolta 1 h 40 min, sisältää väliajan.

Lippuja á 23€ saa ostaa ennakkoon ainoastaan Kotkan Sävelaitasta Kaivokatu 18, KOTKA

puh. 05-213205, info@savelaitta.fi ja ovelta ennen esityksenalkua. Ruokatilaukset Ravintola Kairosta, ruokalistat nähtävänä www.ravintolakairo.fi, puh. (05)212787, 0400 507188,  kairo@kymp.net.

OHJAAJAN SANAT: Sonaatti Satamakaupungille kantaa nimessään Steam Ship:piä, näitä (minulle 79 syntyneelle vieraita) höyrylaivoja oli silloin Kotkan Satamassa kulta-aikoina 50- 60- luvulla. Pojat lähtivät Kotkasta maailman merille Ankkurin Myllystä. Kaikki eivät koskaan palanneet. Tämä yhden Kotkasta maailman merille lähteneen pojan tarina tulee henkilön itse kertomana esityksessä katsojien eteen, myös arkisine askareineen ja miten Carl-Gustav Walldénia elämä kuljetti merikapteeniksi ja aina tähän päivään saakka. Merimieskapakka Kairossa on siis luvassa vielä yhdeksän esitystä keväällä, jossa aitoja merimiestarinoita, hyvää musiikkia, tanssia ja tarinoita Kotkan Kantasatamasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: